THE PENGUINS BAND

Image
THE PENGUINS BAND
11 d'agost, 23.30 h
Plaça de Sa Tuna
Gratuït

The Penguins, la polifacètica banda de Sant Feliu de Llobregat, torna a la càrrega per celebrar el seu desè aniversari amb la publicació d’un nou EP, on es mantenen fidels a la seva reivindicació dels ritmes jamaicans més primerencs. I és que malgrat haver estat ocupats amb Reggae Per Xics, el seu exitós show adreçat al públic infantil i familiar, sembla ser que la banda ha interioritzat i sedimentat el bagatge dels gairebé 200 concerts i més de 10000 discos venuts amb aquest projecte paral·lel per guanyar maduresa i solidesa com a conjunt.

Per celebrar aquesta dècada han volgut fer-se un petit auto-regal emulant les seves bandes i cantants referents de Jamaica, que solien versionar, en clau de reggae, alguns hits provinents d’altres corrents musicals de fora l’illa. Des de la convicció que la música jamaicana tant sols es pot entendre com una rica explosió de confluències de diversos ritmes, cultures i contextos socials, The Penguins s’ha permès el luxe de versionar artistes i bandes tant dispars com Etta James, The Coasters, Stealers Wheel, Bob Dylan i, fins i tot, el galàctic Jaume Sisa.

The Penguins, X (Buenritmo Records, 2016) és un disc fresc i energètic que adquireix vida pròpia en forma de púgil. L’inici de cada tema t’estaborneix com un cop de puny, per posteriorment refer-te suaument. Arriba un moment en què no saps si lluites o si balles, ni amb qui ho estàs fent. Les famoses melodies d’aquestes versions et fan reconèixer el rival, però les harmonies acurades juntament amb una sonoritat més personal i atrevida que mai, fan que els temes agafin un aire propi d’un guerrer emmascarat.

D’aquesta manera, el disc del 10è aniversari de The Penguins es converteix en un petit homenatge, que no s’adreça únicament a la música de la mítica illa antillana, sinó que també a aquell esperit irreverent i ple d’ànima que va impregnar la música de les dècades dels 50, 60 i 70 del segle passat.


© 2019 Festival de Música de Begur. Tots els drets reservats.